Sidlayouten...

har ändrat den för att den ska passa min sinnesstämmning lite bättre. Fånigt - jag vet men bara för några dar i alla fall... ; )

Usch...

...va dålig jag är på att uppdatera bloggen numera - måste skärpa mig!!!

Idag toksnöar det, vilket är helt underbart! Är dock fortfarande säker på att detta kommer att tina bort innan jul fastän jag är relativt ensam om den tanken. Önskar att jag hade fel och att det kommer otroliga mängder snö innan jul så vi får en jul som är helt "perfekt". Definitionen på en perfekt jul för mig är en vit jul när min syster Gunilla kommer upp från Rävlanda för att fira med resten av familjen. Hittills har det fallit sig så att de år hon och hennes familj varit uppe över jul (de kommer vart annat år) så har det varit måttligt med snö och de år hon inte varit här så har det toksnöat vilket innebär att det alltid fattats något... Har dock hellre hela min familj här än snö - är alla bara samlade kan vi lika gärna ha gröna gräsmattor för min del...

Idag ska jag till Åsgatan igen, efter en Jockefri natt längtar jag så mkt efter att få träffa honom igen att jag knappt vill sysselsätta mig med det jag var hemma för att göra... skäms på mig - värsta fjortisen är jag... men det går väl över?

Norrlandsläger till helgen - längtar men är nervös... på ett bra sätt! Hoppas bara att Jockes förkylning inte blir värre, ska göra mitt bästa för att pyssla om honom... ; )

Trollet - hur gick yogan? Måste komma och hälsa på någon dag men det blir nog först nästa vecka - om det går bra vill säga?

Massor med kramar till alla underbara människor som förgyller mitt liv med sin närvaro!  ; D
Tack Jottan för du vet vad...
Tack Samantha för en väldigt trevlig tjejkväll med mycket te och ännu mera prat...
Tack alla jutstumänniskor - ni är helt den intressantaste samlig roliga människor jag nånsin stött på!
Tack till mina kära arbetskamrater som är så söta och förstående... och som verkligen jobbar för att få mig att flytta till stan -  ni är guld värda!
Tack till min underbara familj - om min död kunde lösa alla era bekummer skulle jag gladeligen dö för er skull. Ni betyder så mkt för mig och jag saknar er...
Tack Jocke för att du gjort mig hel - älskar dig! ; )

Magic & Miracles del 2

Trevlig show med mycket att fascineras över, dock ej dansarna som hela tiden var väldans otajmade i mitt tycke. Det är klart, jag skulle verkligen inte göra det bättre själv men tar man så mkt betalt kan man väl åtminstone dansa ihop sig bättre? Illusionerna förtrollade mig - som väntat, roligt var det oxå. Eldshowen och akrobaten som hängde i snörerna var nog kvällens behållning. Maten var inte heller så tokig men Scandic-maten är bättre... ; )

Trots att jag vid flera tillfällen under kvällen blivit erbjuden alkohol så har jag ståndaktigt tackat nej och hållit mig tilll cola och vatten istället. Tänker välja mina tillfällen att tortera levern... ; ) hehe... Så, Kvande, nästa gång du bjuder kanske jag tackar ja till en whisky... eller så inte (det smakar ju för j-ligt...)

Nu vill jag hem till Jocke och mysa i snöstormen... ; )

Magic & Miracles

JAAA, jag ska med till Piteå i morgon!!! Och se på Magic & Miracles... ser verkligen fram emot det, för även om hela mitt liv nu känns fyllt med magi och mirakel så är jag barnsligt förtjust i att bli förd bakom ljuset och att låta mig förföras av illusioner... hehe... ; D

Blev inbjuden till förfest hos Erika. Låter kul men tror inte riktigt att jag ska dricka nåt starkare än möjligtvis apelsinjos, har tredubblat min alkoholkonsumtion de senaste veckorna (från 1 gång/år till 1,5 gång/vecka) och mer fester är inplanerade - min lever kommer att få spunk! : )

Trist nog missar jag ju-jutstun men ska försöka se om jag kan få extraträning på söndag med Emelie och ev måndag med Toll och Jimmy. Nån som är sugen på att träna med mig?
Känner en oroväckande graderingsångest, är tokrädd för att jag ska få total blackout och inte komma ihåg nåt. Den enda tekniken som jag känner mig säker på är "me uchi" eller vad säger du, Jocke? ; D


Det snöar!!!! : D

Helt underbart! Även om jag inte gillar kyla så är snö alldeles otroligt mysigt, speciellt om det kommer sakta dalandes från himlen och är i ett större format. Små flingor som piskar en i ansiktet oberoende av vilket håll man går är inte riktigt lika roligt...

Kihon-läger med Hasse B i lördags med efterförljande fest på Aurum, Kåffe Inn och O´Learys...
Hasse B är en fantastiskt skicklig instruktör från Umeå och dessutom riktigt rolig med en humor som skulle kunna få en råbarkad sjöman att bli lite lätt generad. Lägret var lärorikt men önskar bara att jag inte var så tröglärd, Jocke glömmer sällan att påminna mig om att när man närmar sig trettio så lär man sig sämre... ; )

Lägret följdes av förfest på Aurum med ett snabbt dopp i poolen och en kort vända i bastun. Önskar att vi kunnat stanna där lite längre, skön stämmning - väldigt avslappnat och i en  snygg, stilren och pratvänlig miljö. Skam att säja men Aurum är fint!!!

Det var lite för trevligt på Aurum så vi blev lite sena till maten på Kåffe Inn, förlåt alla ni som fick vänta... *skäms* men för min del gjorde det inte så mycket - vi fick ju äta på en gång... ; ) Och maten var jättegod, speciellt chokladkakan som Jocke åt upp för mig... två stycken dessutom! ; D Trivdes tokbra i sällskapet - jutstumänniskor är verkligen sociala varelser som bjuder in vitbältare som mig utan krusiduller. Tack alla ni!

På väg hem från O´Learys stannade vi av vid dojon för att hämta min väska och eftersom Jocke var full och jag var trött passade vi på att sova en stund på soffan... tills Jocke bestämde sig för att det var lite för trångt och knuffade ner mig på golvet. Grr... : (  Då blev det taxi hem till Åsgatan och dubbelsängen...

 Nåväl, trots fall ur soffan och ingen chokladkaka hade jag iaf en mkt trevlig och lärorik dag, längtar till Norrlandslägret för mer kul!

55 blåmärken och 0 timmar sömn senare...

... okej då, kanske blev det två timmars sömn... ; )
Är så trött just nu att jag skulle vilja lägga mig på receptionsgolvet och sova men tror nog inte att varken gästerna eller JP skulle uppskatta det. Annat är det med Cilla, cool tjej som nog säkert bara skulle skratta och kliva över mig om hon tyckte att jag låg i vägen, eller möjligtvis sparka lite lätt på mig ifall hon behövde min hjälp. : D Alltid väldigt avslappnat att jobba med störtsköna Cilla, hon är som en kvinnlig motsvarighet till björnen Baloo...

Längtar till Åsgatan för lite mys efter jobbet... undra om det går an Jocke? ; )

Tränade ju-jutsu igår och till skillnad från i tisdags så var jag inte gråtfärdig av ilska och frustration efter halva passet. Det var så jäkla kul att träna och det fanns mycket som bidrog till träningsglädjen.
Först och främst - Jocke, så kul att se honom någorlunda på benen efter den otrevliga knäskadan och sen är han ju en alldeles utmärkt instruktör. Och alltid glad! Joli hade snickrat ihop ett riktigt kul pass, varierat och mkt teknikträning vilket verkligen undertecknad behövde efter att ha missat ungefär 50% av alla träningar.... Saknade dock Baloo (alias Mårten) lite, den svikaren var ju och såg på hockey.. så kan man ju inte göra!!! ; (  Ska jag säga...?
Undvek i det längsta den jobbige R***** och såg till att träna så mkt som möjligt med Rolle istället vilket var både givande och kul!

Ska jag va lite elak så måste jag säga att fysen var lite halvmesig, hade gärna tagit en runda till på stationsövningarna men å andra sidan såg Kvande till att jag fick jobba ordentligt när vi extratränade lite efter ordinarie pass. Skitkul, lärde mig några nya tekniker (har åtminstone sett dom) men det resulterade i en del smällar - Kvande vet vad han gör och det gör inte Linda! Som dessutom inte höll garden uppe under boxningen och därmed får skylla sig själv... ; ) 


Staaan nästa?

Var och kollade på en jättefin lägenhet på Getberget igår... Vill HA!!!!!
Har nog tyvärr inte ekonomi för det just nu men va tusen - det kommer fler möjligheter! Skulle dock va otroligt skönt att bo i stan just nu, att ha lite närmare till allt det braiga i mitt liv... ; )

Tack Sara för guideningen igår - du skulle bli en utmärkt mäklare... : )

Idag - fika med Jottan och lite välbehövlig uppdatering om våra liv. Sedan blir det ju-jutsu - hoppas att det blir roligare än sist annars kommer jag att sparka nån på smalbenet (hehe...),  och sen... vem vet? En bra dag kommer det att bli i alla fall - känner på mig det! : D


Är det tillåtet att må så här bra?

Jag är, just nu, en liten rosa balettelefant som dansar omkring i livet med ett stort leende på läpparna... Mår så himla bra men kan inte låta bli att undra när det vänder? Kan inte riktigt tycka att jag gjort mig förtjänt av alla fina människor som jag har omkring mig och som låter mig vara en del av deras liv. 
Iofs bara att le och vara glad så länge det varar -  det finns ingen nytta i att oroa sig för framtiden idag kan man tänka, bara slöseri med energi och så går man miste om stunden. ; )

Hösten är vacker och fredagen den trettonde är inte alls någon dum dag... :D

Efter en väldigt träningsfri vecka ser jag verkligen fram emot kommande vecka - förutom ju-jutsu tisdag och torsdag (måste komma ihåg snickerskakan!!!) så drar fotbollen igång igen på tisdag! Hoppas bara att den inte krockar med jutstun... Mest troligt är väl att fotbollen blir rätt sen, typ nio, det brukar vara så men det vore perfekt om vi i framtiden kunde ha fotbollsträning på måndagar och onsdagar istället... : ) Please God...??? Och medan jag åkallar högre makter så kan jag passa på att be om att få bli kvitt halsproblemen... jobbigt när man ska träna, än värre när man ska jobba och måste prata en massa... ; )

Årets frågeformulär...

1. VAD HETER DU?

Linda Christin

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?

Mörkgrå (arbetsbyxor)

3. VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?

Surr från kylarna och knatter från tangentbord

4. VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?

Festade med jutsu-gänget i en kvartersgård på Anderstorp

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?

Varma mackor (och Polly orange… JA, jag vet – ingen karaktär…)

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?

8 + (och klockan är 23:00!!!)

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?

Min mamma

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?

Ögon och utstrålning

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?

Absolut, båda två!

10. HUR MÅR DU IDAG?

Ont i halsen men annars mår jag alldeles umtärkt! : D

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?

Vatten

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?

Jockes melondrink var riktigt god faktist

13. FAVORIT SPORT?

Fotboll, ju-jutsu, paddling och yoga mm.

14. HÅRFÄRG?

Kamouflerad askblond

15. ÖGONFÄRG?

Grönblå

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?

Solnedgång

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?

Storasystrar Gunilla (35) och Victoria (32) samt storebror Joakim (28)

18. FAVORITMÅNAD?

Ingen speciell faktist men gillar hösten väldigt mkt (och vintern, våren och sommaren…)

19. FAVORIT MAT?

Vegetariskt och gravad lax (men är lite less på sistnämnda måste erkännas)

20. SENASTE FILMEN DU SÅG?

Uppdrag mord – the movie, serien är mkt bättre…

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?

Lediga dagar, tisdagar och torsdagar – ju-jutstuträning… : )

22. FAVORITHOBBIES?

Träna, läsa böcker och umgås med familj och vänner

23. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?

Ja

24. FAVORIT LÅT(ar)?

Everbody hurts – REM

Nine million bicycles – Katie Melua

Stackars – Lars Winnerbäck (men egentligen är nästan allt med nämnda artist fantastiskt bra)

25. SOMMAR ELLER VINTER?

Sommar…

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?

Måste man välja? Tycker om att kramas med mina nära och kyssas med mina kära… ; )

27. FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS?

Förhållande

28. CHOKLAD ELLER VANILJ??

Choklad

29. HUR BOR DU OCH MED VEM/VILKA

Lägenhet med dammråttorna

30. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?

Varierat men spänningsromaner går alltid hem

31. HUR SER DIN MUSMATTA UT?

Svart

32. FAVORIT SPEL?

Kunskapsspel

33. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?

Nej

34. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?

Nej

35. ÄR DU ROMANTISK?

Ibland….

36. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?

Underbart och nästan oförtjänt lycklig : D


Lite om mig

Din Favorit kaka: vegankladdkaka eller snickerskaka

Dem egenskaperna ska en sann vän ha: omtänksam, ärlig och snäll

Din dåligaste vana: kakmonstret är chanslös mot mig...

Ditt farorit djur: hundar

Din bästa egenskap: haha...

De egenskaperna ska en "pojkvän/flickvän" ha: rolig, omtänksam, intelligent, lyhörd, snäll

Ditt favoritspel: kunskapsspel

Det anser du är underskattat: kramar

Det skulle du heta om du inte hette vad du heter: Olivia, det ville min pappa att jag skulle heta.

Din musiksmak: Lars Winnerbäck, Katie Melua, Sophie Zelamani, Leonard Cohen, R.E.M. Chrsitian Kjellvander, Rihanna, Shakira, José Gonzales...

Din högsta önskan: rent spontant, förutom fred på jorden, att min mamma blir bra

Det gör du i helgen:  fest på fredag, fest på lördag (tror jag) och jobba söndag : D

Ditt intresse: fotboll, paddling, yoga och ju-jutstu

Det önskar du att du kunde göra: flyga vore rätt coolt men annars önskar jag att jag vore riktigt bra på ju-jutsu och "sticks" - det är så estetiskt tilltalande (om det är nån som är duktig som utför det...)

Det skulle jag göra om jag var (tvärtom från det kön du är) Kille/Tjej för en dag: Hålla upp dörren för alla kvinnor och vara en riktig gentleman och hoppas att beteendet sprider sig

Det är du bra på: numera - vara glad! Hyfsad på fotboll oxå... och att vara snäll... lite iaf...

Det roligaste som du har varit med om: livet

Det sorgligaste som du har varit med om: min morbrors oväntade död samma vecka som min farmor dog

Din favorit parfym: använder, pga allergi, mkt lite parfym själv så har ingen riktig favorit men tycker verkligen om vissa herrparfymer... : )

Det har du gjort som är lite busigt: hehe.... skulle ni bra gärna vilja veta va... ; )

Det är du rädd för: spindlar

Det skulle du bjuda kungen på att äta om han kom hem till dig: te och varma mackor

Den "fetishen" har du: hehe... svarta stövlar... ; )

Fredagen den 13:e

Livet är verkligen underbart just nu! : D Hösten är strålande vacker, som gjord för promenader o hemmamys. I looove it! Passar på att hälsa till tjejerna på Getberget - ni är bäst! Hoppas ni har det trevligt med Bingo...;-)

Självklart Erika - du räknas oxå!

Värsta ego-grejen...

Picture(73)

Värsta ego-grejen... Men jag måste bara få berätta att bilden ovan föreställer beviset på att jag blev vald till årets bästa spelare i Rönnskärs damlag... :-) Jag är så glad!!! : D
Tack till alla mina medspelare som gjorde den här säsongen till den absolut roligaste!

Frisk igen...

haha... åtminstone från febern som däckade mig i måndags... halsont och alla andra ofriska beteenden/symptom man kan på pådyvla mig består... Men glad är jag ändå! : D

Är träningssugen... men kanske läge att ta det lugnt i några dar, har sovit lite lite den senaste tiden och feber o allt.. Träningsvärken har iaf gett sig och blåmärkena bleknar så sakteliga...

Kvande... Förlåt!!! Jag kryper på mina knän och ber dig ödmjukast om förlåtelse...
Som ett led i förlåtelseprocessen tänkte jag bjuda på snickerskaka nästa torsdag efter träningen... Jag kan viga en bit åt dig, rista in Johan Kvande i skrivstil på kakan - blir det bra? Har dessutom korrigerat det missade kommat... något mer jag kan göra?

Påkläderska sökes... och en ny mobiltelefon...

Mobilen har trilskats länge men i morse kom droppen - hade ställt två väckningar, en på 9:15 och en på 9:35 och vaknade... 10:55!!! Telefonen hade somnat in ngn gång under morgonen och efter åtskilliga återupplivningsförsök så visade den tack och lov livstecken men måste nog snart tänka på att införskaffa en ny. Det blev halvstressigt en stund eftersom jag lovat att va badhusvolontär åt kanotklubben och skulle vara nere på Örjanshallen 11:30... Hann iaf ta en macka i farten... : )

Har en riktigt elakartad träningsvärk i axlar, rygg och skulderparti efter gårdagens bravader. Jag kan knappt kan ta på mig en tröja själv så därför funderar jag lite lätt på att anställa en påkläderska . Nån som är intresserad?

Gud va gnällig jag är!!! Skäms på mig, det finns massor i världen som har det betydligt värre än så...

Och till Trollet! Nej, en miljon räcker inte... ; ) Tack för igår - I love you!


Brasse-jutsu

Visste nog inte riktig vad jag tackade ja till när jag blev erbjuden att få vara med på ett träningspass med brasse-jutsu. Visst är fotboll en tuff och fysisk sport och visst har jag där fått min beskärda del skador men har nog aldrig haft så mkt träningsvärk och blåmärken som jag har just nu. Är fullständigt slut i kroppen och dessutom helt seg i huvudet.... (kan iofs tillägga att även vanlig ju-jutsu är mkt jobbigt...)

Passet leddes av en Andreas från Stockholm (?) och det var riktigt tufft, svetten rann konstant... och jag hade verkligen inte en chans att hänga med de andra. Lyckades faktist hela en gång få ett övertag på  min träningspartner... bör kanske tilläggas att hon var ganska trött då...  ; ) Men kul var det och det ska ju faktist kännas att man tränat så jag är helnöjd!

Efter träningen blev det en låååång dusch och sedan mat på Dallas... orkade dock knappt få i mig maten o eftersom mina jujutsu-vänner redan hunnit börja hugga in på maten när jag äntligen lyckats få mig ur duschen och släpat mig till restaurangen, så fick de vänta rätt länge på mig... inte blev det bättre av att jag pladdrade så mkt heller... ; )

Tack Andreas som höll i passet, Lasse som var hans kastdocka, och alla som tränade idag!

Tack Jocke för lånet av gi-jackan... dum konstruktion men bra att ha när man ska få grepp om motståndaren... : )

Tack Sandra, Mårten, Kvande, Kicki, Johan och Gellin för en jättetrevlig dag! Jag gör gärna om det igen! = ) 
Ledsen att jag missade bastu-kvällen men det var riktigt skönt att få chilla i soffan med min syster och njuta av Sveriges fantastiska match (åtminstone första halvlek och slutet av andra)!
 

Jocke... svartbältaren!

Picture(65)
Jocke... svartbältaren!
Med en ängels tålamod...
Vi hade extra ju-jutsupass i afton och han försökte lära mig göra bakåtkullerbytta... kan bara säga att han lyckades göra den bättre med sitt skadade knä! Att det ska vara så svårt? Lovar dock att öva lite hemma på den biten... slutar endast om jag knäcker nacken eller om hyresvärden hotar med vräkning för att jag dunsar för mkt i golvet... ; )

Magnus Wernblom... och inte blivande Herr Linda...

Picture(62)



Min pappa...

Picture(19)
Bilden är dålig men den föreställer iaf min pappa Hans
som är så snäll att han tar med sig mig på hockey!

Choklad är ett gissel...

Jag är en riktigt eländig människa som syndat hela den här veckan... ska ta mig i öronen nån dag men nu skulle jag helst av allt vilja krypa ner under täcket, sova i en vecka och upptäcka att alla problem vore som bortblåsta.

Jag vill träna ju-jutsu NUUUUU!!!!

Skellefteå AIK - Färjestad

Det blir hockey ikväll... sörjer dock det faktum att jag missar ju-jutsu-träningen, känns som att jag missat massor redan så det är lite tungt men å andra sidan är det inte var dag min pappa bjuder med mig på hockey. För att vara helt ärlig så har det aldrig inträffat tidigare...

Vi har haft en ganska turbulent relation, jag och min far, vi bråkade konstant när jag bodde hemma men det ändrades så sakta när jag flyttade hemifrån sista gången och nu måste jag säga att vi kommer riktigt bra överens. Skönt, tycker inte om att bråka med någon och allra minst med mina kära familjemedlemmar. Som tur är har min underbara mamma tjänat som vågbrytare och medlare under alla dessa år så jag antar att jag har henne att tacka för att jag och pappa numera kan vistas i samma rum utan att råka i luven på varandra. : ) Tack mamma! Och tack pappa för att jag får följa med på hockeyn!

En regnig dag

Spelade tennis igår... riktigt kul även om jag var rätt chanslös mot min eminente motståndare. Ska dock ta revansch... hehe... ; )  Om jag tränar varje dag i ett år så kanske jag har en möjlighet... om den som står för motståndet har gipsat både armar och ben så... 

Ju-jutsu på kvällen, återigen med Jocke vid rodret, livfullt assisterad av Joli och Pelle. Vi var sex stycken som tränade, jämna par och hade alltid någon av tränarna som kunde visa vad vi gjorde rätt och vad jag gjorde fel... för det var inte så mkt som satt klockrent igår, tyvärr - jag vill ju att det ska göra det! Tröstar mig med att det kommer... nån gång... ; )
Nåväl, det var intressant som vanligt, lär mig massor varje gång och sen är det helt otroligt att alla tränare vi haft hittills alltid varit så engagerande och inspirerande! Man kan inte annat än vara glad när man lämnar dojon efter avslutat träningspass! Good work boys!  ; D
Och krya på dig Mårten!

Mår som bäst när jag får göra sånt här, roliga sportiga grejer, så det är för mig en gåta att jag kände mig så eländig igår... kanske var det för att jag var trött - som vanligt, eller att febern var på gång? Febern oroar mig lite, inte för att den är särskilt hög utan bara högst olämplig - har för mycket kul inplanerat i helgen... Men när passar det att va sjuk egentligen?

Dilemma - har ju-jutsuträning i morgon och har samtidigt blivit bjuden på hockey: Ske AIK - Färjestad... är riktigt rådvill - nån som kan hjälpa?

Om någon undrar...

så var det en tillfällig svacka bara...

Tack alla som hörde av sig - det värmde! : )





Snälla...

Snälla... nån... Vad är det för fel på mig...? :-(

Ett sätt att överleva...

Trött och lättretlig, tagit mera blodprover och har chokladabstinens - livet kunde ha varit roligare... : (

Just smile and wave, boys. Smile and wave...


Greven av Monte Cristo

Satt uppkrupen i soffan och myste i mörkret och njöt av denna film som har allt jag vill ha: spänning, romantik, en twist (om än ganska väntad), gammal hederlig svärdfäktning, olycklig kärlek och snygg hjälte... ; )

Perfekt att se en regning dag som denna! ; D


Bakslag nr 1

Härmed kryper jag till korset och erkänner att jag åt godis idag... : ( *skäms*

Å andra sidan så vet jag ju att när man ska göra sig av med ett missbruk så är återfall mer en regel än ett undantag så jag är inte allt för bekymrad. Skippar godiset på fredag istället så jämnar det ut sig...



RSS 2.0