Min mamma - en stjärna!

Och en "klagomur", problemlösare, rask skurgumma, räddare i nöden, älskling, stjärnkock, djurvän, omhändertagare, lyssnare, påhittig sömmerska, tålmodigt datasnille (för att tillhöra den "äldre generationen ; ), tjurskalle, givmild banktjänsteman (-kvinna)... En riktig ängel kort och gott!

Äntligen klar med lägenheten, med mycket god hjälp av min mor tog det inte så lång tid ändå att få det färdigt. Ingen stress heller, bara skönt att umgås under lite annorlunda former med min älskade mamma.
Längtar så mycket till i morgon när vi får den nya lägenheten... att det då ska städas igen gör mindre - jag gör det med glädje när jag får göra det för min och Jockes skull! :D

Kär och lycklig!



Så trött man kan vara... ; )


Visst blir man lite kär i en så söt liten sömntuta?
Längtar för övrigt till sommaren när jag ser den här bilden...

Stjärnkvällen

Varje gång vi fyller hotellet får vi en stjärna och när vi fått tio stjärnor bjuder chefen på nåt kul - ikväll var det mat, dryck och avtackning av Cilla som gällde! Fantastisk mat och otroligt trevliga arbetskamrater - kort sammanfattning av min kväll, var tyvärr alldeles för trött för att orka med så det blev en tidig kväll men hann innan hemgång med ett mkt givande samtal. Petra - tack för dina ord, det värmde så gott i mitt hjärta!

För övrigt ororar jag mig alldeles för mycket i onödan, nåt jag måste försöka jobba med eftersom allt har en tendens att lösa sig, på ett eller annat sätt.

Jag är så glad för de vänner jag har, mina fantastiska arbetskamrater och min underbara familj - tack för att ni finns!


En ros till er!

Äntligen!

Så var det gjort då - flytten av alla (nästan iaf) mina saker, från Ursviken till stan, till den finaste lägenhet man kan tänka sig - jag är så lycklig! : D 

Men det var inte helt utan slit, var fulllständigt utmattad när allt var klart och den efterföljande, mkt välbehövliga och även välförtjänta, duschen var himmelsk. Svetten lackade rejält ett tag när jag sprang i trapporna och hur var det då inte för de som bar fem gånger så tungt som mig och dessutom drog på förkylningar och skador?

Stort tack till alla som hjälpte till, utan er hade detta inte varit möjligt eller gått så bra: pappa - en förkyld fena på släp och att hålla ett vakande öga på flyttlassen. Jocke - sötnosen som får pluspoäng bara för att han befinner sig i samma rum som mig, oroväckande förkyld och med ett värkande knä slet han så gott han kunde. Fredde - trodde han skulle vara hemma på semester men ack vad han bedrog sig, känner ett stygn av dåligt samvete när jag tänker på hur han fick kånka och det utan att klaga (så jag hörde iaf). Stellan - som fick lära sig att kunskap väger tugnt, speciellt om man är kaxig och bär två lådor samtidig ; ). Sist men inte minst: Johan - förmodligen den som tyckte att det var minst jobbig med flytten, när alla andra stånkade och beklagade sig hurtade han upp för trapporna som om han tränade till Lidingöloppet... och allt detta med ett Johanleende på läpparna! 

Önskar att jag kunde bjuda alla flyttkarlar på spa med mkt öl men tyvärr räcker inte min skrala ekonomi så långt så ni får, till vidare iaf, nöja er med ett stort TACK! (Tack även till Patrik m sambo som lät oss flytta in saker så tidigt och till mamma som alltid är ett stöd.)

Det jag oroat mig för så länge är nu överstökat - så skönt det känns! : D Bara den roliga städningen kvar... ; )

Nu - sova... zzzzz

Tolv timmars

sömn gör gott för kropp och själ...

Var så otroligt trött/orkeslös igår att jag skippade jutstu-träningen och for hem istället. Numera är "hem" mina föräldrars ombonade borg, dock mkt tillfälligt - om en vecka är jag utflyttad. Väl hemma upptäckte jag att min bror ockuperat datorn och min far tv:n där han zappade i vild förtvivlan mellan rally och discovery. Inget av detta intresserade mig och eftersom min far dessutom är halvdöv och följdaktligen har tv:n på högsta volym var det inte läge att sitta nere och vara social heller. Gick upp och la mig på sängen där jag somnade och vaknade tolv timmar senare - pigg och utvilad! Det mest anmärkningsvärda är att jag faktist somnade halv nio!!! Vaknade visserligen några gånger under natten, Jocke ringde men det var ju bara trevliga avbrott i min törnrosa-sömn så det räknas inte. : )

Idag ser jag inte fram emot at få skälla lite på adressandring.se och på Telia - har fortfarande inte fått tillbaka min telefon!!! Nåt att glädjas åt är dock att jag ska äta lunch m Jocke och umgås lite med honom innan jobbet. Och imorgon är det flytt som gäller! : D

Inflyttningsfest i Kusmark!

Erikas inflyttningsfest kickade ass!!! För att uttrycka sig på Sara-vis... ; )

Hade verkligen roligt, jag var full och glad - sjöng karaoke utan hämningar och svajade lite lätt varje gång jag druckit Minttu-shots. Erika gjorde sitt bästa för att supa ner mig och jag måste nog säga att hon delvis lyckades. För första gången i mitt liv kände jag mig rent ostadig men dock med förnuftet i behåll, efter två vinglas med mousserande jordgubbsvin, tokgott för övrigt, och tre Minttu-shots och en Jägermeister var det rent lite snurrigt ett tag men ist för att dricka mera och riskera nåt otrevligt så började jag dricka vatten istället. Visade sig vara en bra taktik då jag vaknade kl halv elva i morse pigg och alert! : )

Tack Erika! Husesynen var en fröjd, kanske inte är så illa att bo i Kusmark ändå?

Har för övrigt haft en underbar dag, varit på Kåffe inn och ätit frunch med några helt underbara vänner som alltid får mig på bra humör - tack alla ni som nappade på inbjudan! ; )

Mycke nu...

som snurrar runt i huvudet. Många känslor inför allt som händer, många tankar, funderationer och frågor utan svar... Mår illa... visste jag att det funkade skulla jag sticka hål på mitt huvud och låta alla besvärliga tankar och känslor rinna ut i sanden... eller så inte - det är ju faktist ingen lösning att fly sina problem. Kan trösta mig med att det blir bättre snart... : ) 


Är det dig eller jobbet som det är fel på? Del 2

Testet hittar ni här alla ni som undrat.

För övrigt kan jag bara bekräfta mina farhågor om att jag inte är särskilt mycket värd på jobbet. Det känns så jävla bittert att få det svart på vitt... och jag vill inte vara bitter så det bästa är verkligen att byta jobb - nån som har ett bra förslag?

Jag trivs med den typen av jobb som jag har nu men det är inte särskilt utvecklande längre, det känns som att jag lärt mig det mesta nu och jag behöver lite mera utmaning för att det ska kännas bra. Visst kompenserar både underbara arbetskamrater och gäster de dåliga arbetsförhållandena iform av arbetstider, lön och fysisk arbetsmiljö men det finns gränser för hur mycket jag tål. Vad är det Grynet säger - "ta ingen skit"? Det får nog bli mitt nya ledord i livet... ; )

Jobbet, Telia (har fortfarande inte fått tillbaka min telefon) och hyresvärden har verkligen fått sin beskärda del av bitterhet och inte för att de inte förtjänar det men bitterhet är en så destruktiv känsla och det känns inte som att det är riktigt mig att vara så bitter som jag är just nu. Därför - ändring på det!!!! Pronto!!! Nu ska jag försöka göra nåt åt det här istället = flytta (är på gång redan), vänta tålmodigt (på telefonen) och byta jobb! Och samtidigt vara mitt normala glada jag. Det bör funka... tror jag... ; )


Whiiiihiiiii!!!! : D  
Ändring på en gång - fick just sms av Jocke - vi får lägenheten!!!!!!!!! : D Så underbart skönt!!! Kan inte med ord beskrivas... Nu blev det mycket lättare att inte va så bitter... ; )

IKEA here I come!!!!! : D

Ps. Till K (min närmaste chef) - jag vet att du gör det du kan, tack för det - det uppskattas!


Är det dig eller jobbet som det är fel på?

Gjorde ett mycket intressant test för att avgöra ovanstående fråga.
Detta är det svar jag fick:

Säg adjö till din arbetsgivare innan han ber dig gå.  
Det är helt klart ditt jobb som det är fel på.



Allt tyder på att företaget eller branschen där du arbetar tar död på din karriär. Du kan eventuellt hitta en anledning att ta kontakt med er konkurrent och se om där finns något att hämta för egen del.



Du bör också försöka att utvidga och utveckla ditt kontaktnät inom ditt kompetensområde: gå på mässor, mottagningar, kurser eller något annat relevant där du kan möta och knyta kontakt med kollegor.



Om det är så att det är hela din bransch som är på väg att kantra så är det nog en bra idé att noga fundera igenom situationen och utforska nya områden där du kan använda din kompetens. Du kan ta med det i dina övervägningar om du ska gå kurser eller annan utbildning.


Vad säger man om det? Obey? ; )

Night at the Museum




Såg Night at the Museum med Jocke i torsdags. Hade fått biljetterna av en snäll gäst och tyckte att en komedi kunde behövas för att lätta upp vardagen lite så valet då på denna. 
Filmen är bra, rolig för stunden med häpnadsväckande effekter men inte den bästa komedi jag sett, med så mycket duktiga skådespelare kunde man ha ansträngt sig lite mer med storyn. Nu känns det mest som att det är effekterna filmen gjordes för att visa, inte för att berätta något. 
Klart roligast var Jed och Octavius i alla fall - filmen kan med fördel endast ses för scenerna med dessa slagsmålsbenägna miniatyrer. ; )

Måste reda ut ett litet missförstånd...

Det var inte -18,5 grader utan ... - 18,5 grader! Svårt att se skillnaden kanske men den uppmärksamme kan se ett litet blanksteg mellan strecket och ettan.

Nå strunt samma - hyresvärden är lik förbannat ett rent pucko och han gör verkligen ingenting för att förbättra sitt eftermäle kan jag upplysa om. I torsdags var jag i lägenheten för att packa och städa lite. Några dar innan hade faktist herr hyresvärd varit duktig och ringt för att höra när det gick bra att ha visning på lägenheten och eftersom jag sagt att jag skulle vara där på torsdagen dök han mkt riktigt upp med en intressent... hahaha.... hoppas han får lägenheten han som var där - jag helt övertygad om att han nyttjar substanser som kanske inte är riktigt tillåtna - då lär han få problem på riktigt, hyrevärdsdjävulen! >: D HAHAHAHAHAHAHAHAAAAA

Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, visst är det så?

Tyvärr slutar inte historien där, nån timme efter att de lämnat lägenheten ringer det på dörren igen och när jag öppnar står gubbskrället där... *suck* Han börjar jiddra nåt om att jag inte skulle få nån ersättning för att det varit så kallt. Det hade han ju redan mkt klart och tydligt sagt tidigare och eftersom jag är så dödligt less på honom sa jag att jag redan visste och att jag struntade i det eftersom jag skulle flytta om 20 dagar till en varm lägenhet i stan... 

Tror ni det fick tyst på honom?
Icke sa Nicke - då forsatte han med att säga att det gick bra att de skulle städa ur lägenheten (vilket var Jockes eminenta förslag) men då skulle de minsann skicka räkning! Vilket pucko konstaterade jag för mig själv och sa sedan till honom att jag redan gett upp försöket att få nån rättvisa, att jag faktist inte brydde mig längre så det behövde inte han heller göra. Han mumlade nåt om att LRF sagt att de var vana vid att hyresgäster klagar över värmen och sen när hyresvärden kollar temperatuen i lägenheten stiger den oroväckande snabbt vilket oftast innebär att hyresgästen öppnat fönstret och dragit ner elementen... Detta har han anklagat mig för att göra och nu när han tog upp det igen såg jag min chans att sätta honom på pottkanten - frågade honom om det var så, som han sagt tidigare, att jag var den enda som klagat över att det varit kallt i lägenheten? Gubbdjäveln såg lite förvirrad ut och sa sen att jomenvisst var det så...
Haha! Där fick jag honom, har nämligen pratat med två andra lägenhetsinnehavare i huset som båda två klagat på värmen (=avsaknaden av den), enligt deras egen utsago naturligtvis men vad har de att tjäna på att ljuga för mig? När jag nu nämnde detta för honom såg han om möjligt mer förvirrad ut men innan han lyckades få nåt ur sig sa jag återigen att jag struntar i det och om det inte var nåt mer han hade på hjärtat så skulle jag fortsätta packa (=gå gubbjävel!!!)...

Innan han fick arslet ur mitt hem undrade han när besiktningen av lägenheten skulle ske och trots att han försökte lätta upp stämningen lite med att skoja till det hela så kändes det som att det inte var sista gången han tänkte jävlas med mig - är rätt säker på att han kommer att hålla mig ansvarig för sånt som jag inte är skyldig till, typ strykjärnsmärket i golvet och cigarettmärkerna... Skulle inte förvåna mig kan jag ju säga men tänker inte ge honom en chans. Eftersom han är en liten feg stackare som inte törs gå på någon man så tänker jag ta med mig Jocke och min far som skydd. Dessutom min mamma som är den som fått höra allt han gjort, när han gjort det. Hon kan vara rätt tuff mot små skitar som förtjänar det...

Hmm, Cillas interner...?


RSS 2.0