Fy tusan för att vara sjuk...

lätt feber, ont i halsen, tungt huvud och snor som rinner... hur kul är det egentligen?

Inte alls om du frågar mig men nu är jag färdig med sjukandet för i år har jag bestämt - ska jobba imorgon så då måste jag vara frisk. Har dessutom varit på stan och handlat häxmediciner, allt för att mota bort dom elaka små bacillerna som har däckat nig de senaste dagarna.

Tänk om det fanns något vettigt för att mota bort idioter till hyresvärdar med oxå? Cilla, behöver nog dina interner igen - han är ju för faan inte klok! Tack och lov för att jag nu betalt in sista hyran - 18,9 grader var det i lägenheten idag när jag var förbi...

Jottan: 15 kr - jag kommer att bli rik! ; D Har lite mera, kanske mer gångbara saker att sälja - mina cd-ställ och två trådlösa telefoner (en Doro - tokbra). Vad tror du?

Heja mig...

Har fixat och donat i lägenheten sen nio i morse - har fått undan en massa skräp och fått lite struktur på det mesta nu... känns tokskönt! : ) Har dessutom nästan helt tömt källarförrådet - ännu bättre!

Träffade  miniatyr-Hitler och han undvek att prata med mig... haha -  han är rädd för Cillas kiruna-interner... ; D För alla som missat det så har han ringt och varit otrevlig i telefonen - han anklagade mig för att ha fyllt upp hela soptunnan med skräp när jag i själva verket bara tryckt ner två tygpåsar och två soppåsar i den (den var smockfull redan  när vi skulle slänga våra saker). Dessutom sa han att jag inte fick slänga kläder där... vilken jävla idiot!?! Sa till honom tre gånger att läsa igenom sopsorteringsguiden så han fick se med egna ögon att det står där svart på vitt att obrukbara kläder kan kastas i den gröna soptunnan - de är ju för faan brännbara!!!! Det verkade som att polletten föll ner efter ett tag men tror ni jag fick ngn ursäkt? Näädå, bara en massa bortförklaringar och så la han skulden på en av mina grannar... *suck*

Oj, så skönt, bara en månad kvar och sen slipper jag den jäveln!

Vill flytta nu!!! Och allra helst till den superfina lägenhet som jag och Jocke var och kollade på för några dagar sen..  Vill ha!!! Plus en miljon kronor oxå... ; )

Förresten, nån som vet av nåt extraknäck man kan tjäna lite kosing på?

Extra minnesvärda händelser under fredagen 19/1

  • En gäst önskade mig "en alldeles underbart fantastisk helg". Han kanske inte uttryckte sig precis med dom orden men nåt i den stilen iaf, oväntad mening från en stressad affärsresenär men kanske han uppskattade mitt trevliga sätt mer än andra? Det gjorde mig inte mindre glad iaf! : D
  • Petra överraskade mig med "glass med fyrverkerier" och lite skönsång (för övrigt den enda som sjöng för mig igår om man bortser från näktergalen Sandras mkt snabba variant) - mkt överraskande men glädjande!
  • Hade kjol och stövlar på jobbet och fick komplimanger för det. (sånt mottages alltid med största tacksamhet... ; )
  • Fick mkt fina presenter av Johan & Kicki, Jullan, Sandra & Mårten, Micke (kakan räknas) och Josefin (fikat var precis det jag ville ha, och sällskapet var förtjusande). Hade inte alls förväntat mig presenter av dessa men det värmde mitt hjärta och jag uppskattade det väldigt mkt. Tror att jag ska bjuda på fika nån dag som tack...?
  • Jocke överraskade mig med blommor på torsdagen och fina presenter - underbara kille!!! : ) Blommorna finns för övrigt att beskåda på Scandic.
  • Efter att ha ätit den fantastika fredagsbuffén så chillade vi en stund i vip-bastun. Skönt, avslappnat och pratsamt i lugn miljö - precis som det ska vara. Enda som saknades var lite mera folk och musik.
  • Blev bjuden på alkoholfri drink av en barnisse på Scandic eftersom han missat den i beställningen!
  • Fick en halv påfyllning av en drink på Old Williams för att jag inte riktigt var nöjd med den och gav den till bartomten som plockade disk. Han tyckte att jag skulle bli nöjd och spädde följdaktligen ut den mkt starka hallon och lakritsdrinken. Tack för det men den blev inte så mkt godare för den skull, bara lite svagare... ; )
  • Jocke var en riktig gentleman och bjöd mig på allt drickbart under kvällen.
  • Fick somna i Jockes trygga famn när kvällen var slut, alltid lika underbart... ; )


Så skönt det är...

... att fylla år alltså! Trots all noja, eller kanske tack vare (?) så hade jag en alldeles underbar dag dag igår där alla var trevliga (förutom en surtjärring från en facklig organisation som jag inte tänker nämna vid namn) och allt var helt underbart, från tidig morgon på jobbet till sena kvällen på Old Williams!

Tack till alla som förgyllde dagen med sms, mms, muntliga gratulationer och/eller sin blotta närvaro. Jag fick massor med fina presenter och hade mkt trevligt - tack!!!

Och en extra puss till Jocke för den försenade presenten som jag fick idag... ; )

the honeymoon is over...

: (
Har varit mer eller mindre bedrövad hela veckan och vill helst rymma min väg, sitta i min ensamhet på en varm sandstrand nånstans ute i vida världen och slippa fundera på att jag är en pest och pina för mina nära och kära omkring mig...

Mitt liv är riktigt bra så jag borde inte klaga, jag menar - jag har en underbar pojkvän som idag överraskade mig med blommor på jobbet (blev jätteglad men fick lite dåligt samvete för att jag ganska ogrundat var arg på honom/mobilen idag). Jag har mat i magen, tak över huvudet, fantastisk familj, härliga vänner av alla sorter och jag klarar mitt jobb med beröm och får som tack en hyfsad inkomst... Borde jag klaga då? NEJ!!!! Men vad faan är då problemet?

Har spånat lite under dagen när jag inte haft något att göra och jag har skalat av allt oväsentligt och tror att jag hittat pudelns kärna: födelsedagen och flytten...

Fyller snart år och det är inte så att jag har åldersnoja men jag tycker verkligen inte om att fylla år, har aldrig riktigt gjort det. Vet tyvärr inte varför det ligger till så - borde kanske gå till en legitimerad hjärnskrynklare för att ta reda på vad problemet är? Kan vara så att mina födelsedagar sällan skiljt sig nämvärt från alla andra dagar på året... kanske?
Hoppas att Jockes intåg i mitt liv kan avhjälpa min noja... nu har jag åtminstone en sötnos vid min sida när jag vaknar upp imorgon. : )
Ser oxå fram emot att få äta fredagsbuffé i goda vänners sällskap imorgon - bara vi kan hitta en tid som passar alla...

Flytten ja, den kommer allt närmre och det är med skräckblandad förtjusning som jag kastar mig ut i "the big blue" utan att veta vad som väntar. Har nästan bara jobbiga minnen av flyttar och det hjälper ju inte precis även om jag verkligen ser fram emot att få flytta ihop med Jocke. Kommer att sakna Ursviken, hur skumt de nu än låter - har verkligen trivts där, dessutom har vi problemet med vart jag ska göra av allt i väntan på att vi får oss en egen lägenhet? All packning, att slänga/ge bort sånt som vi inte behöver, adressändring - till vilken adress ska jag ändra? Ebb i kassan...

Nä - nu har jag gnällt färdigt! : ) Ska gå och sniffa lite på blommorna (älskade Snutteskunken : ) och återuppta det arbete jag under en kort stund försummat - förlåt Kicki - och vara glad igen! : D 
(Det hjälper faktist att bara få ner sin oro på pränt, då får man liksom en överblick på problemet och kan förkasta dem som de skitsaker de verkligen är - det ordnar sig alltid som en mkt klok kvinna brukar säga...)

Puckade jävla hyresvärdsjävel... >: (

Ovanstående harang är tillägnad min hyresvärd i Ursviken, ni vet, han som tycker att det är helt ok att man har 18 grader i lägenheten....

Ända sedan november har jag sällan haft över 20 grader i lägenheten och har påtalat detta säkert 20 gånger för hyresvärden från helvetet men han har alltid skyllt på allt möjligt. I början på januari surnade jag till rejält och skällde ut honom (på ett ganska milt sätt) och begärde samtidigt hyressänkning, något som han inte svarade på då. I lördags var jag hemma för att stöka lite i lägenheten och när jag klev in genom dörren möttes jag av minusgrader... nästan... 18 grader är verkligen inte nåt att hurra över så eftersom hyresvärden befann sig i huset gick jag ner för att prata med honom igen. Tog då upp Jockes eminenta förslag om att ist för hyressänkning så skulle de stå för städningen när jag flyttar. Det skulle jag naturligtvis inte ha sagt för det var inget som föll den snåle fan i smaken, han passade på att berätta att hans svåger hade 18 grader i sin HSB-lgh och att hans kontakt på LRF konsult sagt att man inte har nåt att komma med som hyresgäst.... dessutom la han till att jag gott kunde gå till domstol för det skulle inte leda nånvart...

Visst förstår ni att man blir förbannad? Här försöker jag ge honom en schysst deal men icke...

Blev tokförbannad (men uttryckte det inte), tyckte att han kunde fundera på saken och gick o satte mig i bilen hos Jocke som uppmanade mig att ringa pappa. Fick papsen att lova att han aldrig skulle skotta mera åt den förbannade idioten vilket gladde mig oerhört. Paps sa dessutom att man kunde deponera hyran hos länsstyrelsen ifall man låg i tvist med hyresvärden. Övervägde ett tag att göra detta men det gäller ju bara en månadshyra och om ca 45 dagar slipper jag se honom mera. Bäst att inte bråka tänker jag men den lilla djävulen på min vänstra axel tycker att jag ska anmäla honom för hemfridsbrott och även påpeka för Försäkringskassan att han minsann arbetar mer än han borde, den sjukpensionerade miniatyrhitlern....

För alla er som undrar kommer jag att, mest troligt, flytta till Åsgatan nu i februari och sen får vi se vart vi hamnar... (dock ej hos ngn privat hyresvärd.... ; )


Flytt på gång... : )

Jag kommer allt närmare en flytt så nu är det dags att börja packa allt som jag vill ha med och sälja/ ge bort/ slänga det jag inte behöver ha kvar (ska man flytta ihop med ngn så blir det ju onekligen dubletter...)

Är någon intresserad av:

* böcker (allt mellan himmel och jord - fråga!)
* säng (enkelsäng 100 kr + frakt)
* glas
* bestick
* assietter
* plåtburkar
* bärbar telefon (kanonbra 300 kr)
* cd-spelare
* byrå (200 kr)
* bokhylla (200 kr)
* dator (hårddisk och skärm 200 kr)
* kurslitteratur i historia, ekologi, animalfysiologi (heter det så?), genetik, botanik...
* filtar och prydnadskuddar

Det kommer mera...


Mitt ledord just nu...

...Just smile and wave, boys. Smile and wave

Är, av någon skum anledning tokstressad just nu, det har hållit i sig sen innan jul och jag verkar inte kunna gå ner i varv - mkt jobbigt och tillika konstigt eftersom jag har upplevt en av de bästa jularna i mitt liv.
Nu gäller det att ta fram alla goda råd jag fått från alla rara människor och aktivt försöka slappna av - annars blir 2007 kanske lika illa som början av 2006 och det vill jag verkligen inte (vilket i sig är ganska stressande)! Nåväl - nu ska jag äta lite fruktsallad med mams, sen hem och yoga lite, lyssna på Mozart samt gosa med Snutteskunken - de hjälper säkert... ; )



RSS 2.0